Tuesday, November 3, 2009

Movies That Made Me Cry...

1) Bukit Kepong

Cerita perjuangan pasukan polis dan masyarakat tempatan di Bukit Kepong, Johor melawan komunis pada tahun 1950. Kemuncak pertempuran berlaku pada 23 Februari di balai polis Bukit Kepong yang mempunyai 18 orang anggota.

Filem ini menggambarkan semangat waja yang ditunjukkan oleh pasukan polis, walaupun mereka diserang oleh 180 orang pengganas komunis, tetapi mereka tetap berjuang hingga ke titisan darah yang terakhir untuk mempertahankan negara.

Credit to this blog for the poster

Citer ni memang sangat sedih. Sangat patriotik.
Time diorg kena kepung saat2 terakhir tu aku nangis lah...

2) The White Squall

"White Squall" is the true story of a ship school called the "Albatross." The school is run by the captain, Christopher "Skipper" Sheldon and his wife, Dr. Alice Sheldon. In the of 1960, the couple took aboard eight teenage boys from around the country for eight months of learning how to sail, be a crew, and respect one another. the crew goes through hard times and more laid-back times, but they must come together when a freak storm gets them in trouble in the middle of the ocean...
Cerita ni aku tengok kat wayang dgn budak2 kelas A-Level dulu..
Mula2 aku cam minat nak tgk sebab ramai pakwe hensem2 + jambu dlm movie ni..
Sekali tgk2 citer sedih... Memang sedih sangat... about friendship..
Aku nangis masa yang captain tu kena masuk court sebab orang cakap dia responsible for the loss tu.. leleh wohhh..
ada sorang member aku sampai 2, 3 hari pas tgk wayang tu pun dia macam sedih2 lagi sebab teringat cerita ni.
Two thumbs up for this movie!

3) A Walk To Remember

When a prank on a fellow high school student goes wrong, popular but rebellious Landon Rollins Carter (Shane West) is threatened with expulsion. His punishment is mandatory participation in various after-school activities, such as tutoring disadvantaged children and performing in the drama club's spring musical. At these functions, he is forced to interact with quiet, bookish Jamie Elizabeth Sullivan (Mandy Moore), the only daughter of their church's pastor, and a girl he has known for many years but to whom he has rarely if ever spoken. Their differing social statures leave them worlds apart, despite their close physical proximity.

Jamie: You know what I figured out today?
Landon: What?
Jamie: Maybe God has a bigger plan for me than I had for myself. Like this journey never ends. Like you were sent to me because I'm sick. To help me through all this. You're my angel.

Boleh kata bila semua orang yang aku tanya, citer apa yang buat diorg nangis, citer ni mesti ada dalam list.
Citer nih jiwang2 karat lah jugak..
citer biasa2 je actually..
tapi apesal tah sedih gak..
sedih sebab bila diorg dah fall in love tu pastu that girl sakit..
tapi laki tu still nak gak ngan girl tu..
dia kawin + jaga pompuan tu sampai akhir hayat dia..
sedih sangat.. wuuuu.. wuuuu...
oh since citer ni la aku suka sangat dengan shane west..

4) I Am Sam

Sam Dawson has the mental capacity of a 7-year-old. He works at a Starbucks and is obsessed with the Beatles. He has a daughter with a homeless woman; she abandons them as soon as they leave the hospital. He names his daughter Lucy Diamond (after the Beatles song), and raises her. But as she reaches age 7 herself, Sam's limitations start to become a problem at school; she's intentionally holding back to avoid looking smarter than him. The authorities take her away, and Sam shames high-priced lawyer Rita Harrison into taking his case pro bono. In the process, he teaches her a great deal about love, and whether it's really all you need.

Kisah seorang ayah yang memperjuangkan hak untuk menjaga anak perempuannya.
Sedih lah.. zaman sekarang ni kalau bukak paper ada je cerita orang buang anak...
Cerita ni kan.. awal2 cerita lagi aku dah bergenang air mata dah..
yang masa wife dia tinggalkan dia ngan anak dia masa kat bus stand tu..
brilliant actors, brilliant actresses, brilliant scripts, brilliant story.. and lots of tears..
Double thumbs up!!!

5) The Pursuit of Happyness

Based on a true story about a man named Christopher Gardner. Gardner has invested heavily in a device known as a "Bone Density scanner". He feels like he has made these devices. However, they do not sell as they are marginally better than the current technology at a much higher price. On top of that, one of these does not work. As Gardner tries to figure out on how to fix the faulty one and sell the others, his wife leaves him, he loses his house, his bank account, and credit cards. Forced to live out in the streets with his son, Gardner is now desperate to find a steady job; he takes on a job as a stockbroker, but before he can receive pay, he needs to go through 6 months of training, and to sell his devices.

Christopher Gardner: Hey. Don't ever let somebody tell you... You can't do something. Not even me. All right?
Christopher: All right.
Christopher Gardner: You got a dream... You gotta protect it. People can't do somethin' themselves, they wanna tell you you can't do it. If you want somethin', go get it. Period.

Will Smith is the only reason I watched this movie at first.
But it's a great movie after all.
Macam bagi motivasi pulak.
Tapi part paling sedih masa dia ngan anak dia homeless tu..
and terpaksa tido kat toilet..
masa dia nangis tu aku pun nangis sekali..
oh superb lah Will Smith..

6) Anak Halal

Hisham, seorang penjenayah dalam keadaan tersepit telah menyerahkan bayi lelakinya kepada Mariam, seorang perempuan gila. Penjenayah tersebut telah ditangkap dan dipenjarakan. Mariam yang gila dan hidup di jalanan membesarkan bayi tersebut Inderaputera (Putera) dalam serba kedaifan. Mereka tinggal di kawasan setinggan, berjiran dengan Bu Leha dan anak perempuannya, Johanna (Jo) seorang gadis ‘tomboy’ yang dalam diam menyukai Putera. Namun, kebahagiaan Putera bersama ibunya berakhir apabila mereka dipisahkan oleh pihak berkuasa.

Putera kemudiannya dibesarkan oleh Bu Leha yang membawa Putera dan Jo berpindah ke Kuala Lumpur dengan harapan hidup mereka akan menjadi lebih baik. Putera dan Jo membesar sebagai remaja jalanan. Putera bekerja di bengkel kereta. Manakala, Jo dan ibunya berniaga buah-buahan di Pasar Chow Kit demi sesuap nasi.

Manakala, Erzan dan Amira Atikah pula adalah antara sahabat rapat Putera dan Jo. Mereka telah terjebak dengan penggunaan najis dadah akibat tekanan dan desakan hidup. Amira Atikah yang ketagihan dadah telah melarikan diri dari rumah. Selain mengedar dan menagih dadah, Erzan yang terpaksa menanggung beban hutang tinggalan ayahnya telah menjadi buruan kuncu-kuncu Hisham. Putera begitu sedih dan marah. Putera naik berang pada Hisham dan kuncu-kuncu yang telah menjadi punca kepincangan hidup orang-orang yang disayanginya.

Ya saya menangis tengok cerita ni...
Saya menangis masa part Erzan tu mati kena tembak..
Part2 lain tak sedih pun.. Hehe..
Mungkin sebab masa tu saya emotional (saya tengah pregnant masa tu)..
Apapun I love Maya Karin!

7) Gone Baby Gone

When 4 year old Amanda McCready disappears from her home and the police make little headway in solving the case, the girl's aunt Beatrice McCready hires two private detectives Patrick Kenzie and Angie Gennaro. The detective freely admit that they have little experience with this type of case, but the family wants them for two reasons - they're not cops and they know the tough neighborhood in which they all live. As the case progresses, Kenzie and Gennaro face drug dealers, gangs and pedophiles. When they finally solve the case, they are faced with a moral dilemma that tears them apart.

Aku penah review pasal citer nih dalam previous post.
A must watch.
Brilliant story. I watched it with mixed emotions.
And unpredictable ending too..

8) The Green Mile

Paul Edgecomb is a slightly cynical veteran prison guard on Death row in the 1930's. His faith, and sanity, deteriorated by watching men live and die, Edgecomb is about to have a complete turn around in attitude. Enter John Coffey, He's eight feet tall. He has hands the size of waffle irons. He's been accused of the murder of two children... and he's afraid to sleep in a cell without a night-light. And Edgecomb, as well as the other prison guards - Brutus, a sympathetic guard, and Percy, a stuck up, perverse, and violent person, are in for a strange experience that involves intelligent mice, brutal executions, and the revelation about Coffey's innocence and his true identity.

John Coffey: Please boss, don't put that thing over my face, don't put me in the dark. I's afraid of the dark.

I watched this movie at the cinema dengan Cik Lah.
Aku tak igt masa tu kami still kat Melaka atau dah kat Cyberjaya...
tapi masa tu nak balik rumah hujung minggu..
Sempatlah singgah Sunway Pyramid kejap. Hehe..
Kami taktau pun citer ni pasal apa.
Tapi tengok ada Tom Hanks so kami tengoklah cerita ni.,
Sedih wohh.. kami nangis dalam panggung..
Watak John Coffey tu bagi aku lakonan Michael Clarke Duncan yang paling berkesan lah..

9) The Curious Case of Benjamin Button

As she lay dying in a hospital bed on the eve of Hurricane Katrina hitting New Orleans, an elderly woman asks her daughter Caroline to read from a diary left to her by a man named Benjamin. Born on the same day World War I ended, Benjamin Button's mother died giving birth to him. As a newborn, he was old and wrinkled and his horrified father Thomas Button leaves him on the doorstep of an old folk's home. Benjamin fits in well for, despite his young age, he looked as old as most of the residents. Benjamin soon realizes that he is growing younger, not older however. Early on, he meets the love of his life, Daisy, a beautiful red-haired, green-eyed child who grows into a beautiful woman while Benjamin grows into a handsome young man. Their lives take many different turns and making a life together is long in coming. It also is of limited duration given their ultimately different fates.

Benjamin Button: Along the way you bump into people who make a dent on your life. Some people get struck by lightning. Some are born to sit by a river. Some have an ear for music. Some are artists. Some swim the English Channel. Some know buttons. Some know Shakespeare. Some are mothers. And some people can dance.

Benjamin Button: Your life is defined by its opportunities... even the ones you miss.

Daisy: Would you still love me if I were old and saggy?
Benjamin Button: Would you still love ME if I were young and had acne? When I'm afraid of what's under the bed? Or if I end up wetting the bed?

I do think this is a beautiful love story indeed...
Start nangis masa Daisy jumpa balik Benjamin yang dah jadi budak tu..
pastu dah tak ingat siapa dia..
pastu masa Benjamin jadi baby then died tu..

10) Papadom

Mengisahkan Saadom adalah seorang pengusaha kedai makan yang terlalu kuat bekerja sehingga berjaya mengejar impian hidupnya, namun dia gagal dalam tanggungjawabnya sebagai suami kepada Munira dan ayah kepada Miasara. Situasi ini berubah apabila Saadom kehilangan isteri kesayangannya yang mati dalam satu kemalangan ketika ingin melihat anaknya menerima anugerah di sekolah selepas suaminya memberikan alasan sibuk. Sebelum itu, Munirah sempat berpesan agar suaminya akan sentiasa menjaga anaknya seperti mana menjaga kerjanya. Sejak itu Saadom tidak lagi seperti dulu, ke mana saja anaknya berada dia sentiasa berada di sisi. Sehinggalah saat berpisah apabila Miasara ditawarkan untuk melanjutkan pelajarannya di IPTA. Miasara tidak lagi mahu ayahnya mengikutnya ke Kuala Lumpur dan mengugut akan berhenti belajar sekiranya tidak patuh arahannya. Saadom akur dengan kehendak anaknya, namun di sebalik itu Saadom punyai rancangan untuk memohon jawatan sebagai tukang kebun di IPTA tempat anaknya belajar agar dapat sentiasa melihat anaknya.

Sebenarnya ni bukan cerita sedih sangat.
Banyak lawak tau..
Gelak-gelak-gelak-gelak pastu tetiba sedih..
Alah macam korang tengok Ibu Mertuaku laa..
awal2 kan kelakar pastu tetiba twist jadik citer sedih plak..
tapi sedih pun takde laa sampai ke hujung cerita..
aku rasa sedih part yang Saadom nangis cakap kat Miasara yang dia rindu kat wife dia tu..
My opinion about Papadom.

Yes, no Titanic, no Kuch Kuch Hota Hai... :)

No comments: