Friday, November 9, 2007

From The Inside... Huhu..

Lately ni aku banyak merepek je dlm blog ni..
Dah jarang bercerita.. chewahh.. macam laa sebelum ni aku byk bercerita pun..
Tapi today.. ntah apesal satu ari aku mood x baik je..
kepala aku serabut pk pasal mcm2 benda..
hati aku rasa x sedap.. kenapa ekk.. kenapa...
kanda selalu pesan.. kalau aku rasa emo semacam je.. baca laa ayat kursi banyak2.. setan ni mmg suka mengacau.. buat kita pk benda bkn2..
Aku hope perasaan ni x lama.. kalo bleh biarlaa xde apa2 yang jadik..


satu
BTW, x lama lagi genaplaa sethn aku kawen.. 1st anniversary.. hoho..
tapi nampaknya belum ada rezeki lagik nak dpt junior..
kdg2 sakit jiwa gak org keliling dok tanya..
dan buat kesekian kalinya kepada sesiapa yg suka bertanya tu...
KAMI BUKAN MERANCANG YE.. CUMA KAMI BELUM ADA REZEKI LAGI!!!

dua
i've been thinking about jumping my ass to another company.. if given opportunity..
buat masa ni belum ada peluang.. tapi bila pk2 balik.. i love my job.. cuma kdg2 bila datang musim tensen kuasa 20 petala langit tu, rasa cam nak tender je.. alah keja kat mana2 pun sama je tensennya kan.. well.. i guess i'm giving myself another 5 years utk kerja.. after that, Insya Allah kalau ada rezeki, dapat juniors, aku prefer duduk rumah.. hopefully within 5 years tu aku dah setelkan semua hutang keta, loan, credit cards, etc, etc so that boleh duduk rumah je.. ehh.. aku x plan nak duduk goyang2 kaki je kat umah.. sebenarnya cita2 terpendam aku nak buat bisnes dr umah.. aku nak blajar buat biskut/kek sampai terer.. hehe..

tiga
pasal rumah.. banyak perancangan aku utk umah.. aku tingin nak cat umah, nak buat awning, nak buat tu, nak buat ni.. tapi semua tu perlukan $$$$$$RM$$$$$$$.. buat masa ni aku x mampu.. aku jeles laa tgk umah yang lawa.. umah aku sofa pun takde lagik.. hihi.. tapi aku tetap bersyukur sebab dah ada rumah sendiri.. Alhamdulillah... sebenarnya kongsi nama tapi nnt tiap2 bulan laki aku je yang bayar.. hehehehe...

empat
pasal privacy kat umah sendiri...
benda ni bukan isu sebenarnya.. tp perasaan aku yang mengada2.. aku dok serumah ngan family laki aku.. kdg2 rasa cam xde privacy.. ye laa dlm umah sendiri pun kena kontrol2 nak buat ape pun.. cuma dalam bilik je bleh huha-huha.. kesian kat aku kan.. kdg2 aku serba-salah (+ kecik ati gak) sebab nak buat ape2 ngan umah sendiri pun kena pk pasal pandangan org lain... contohnya laa.. aku x suka ngan langsir kaler merah tu.. tp ape aku bleh buat.. dh gantung dh pun.. aritu aku letak cermin tu kat depan tangga.. tgk2 dh diubah ke tpt lain..
mcm2 lagi laa.. arrangement kat dapur.. laman.. hmmm ikut suka ati laa.. last2 malas aku nk pk.. yang penting bilik tido kitorg jangan sapa kaco.. aku nak buat ape ngan bilik tu biorkan ajelah.. bilik tu je laa yg aku ada hak sepenuhnya bersama2 ngan laki aku...

Tu je laa buat masa ni.. aku nak balik nnt miss plak Project Runway Malaysia punya finale.. sekian...

2 comments:

abeming said...

aisehman....sedey la plak story ni...betul tu...itu bukanlah mengada2....sape tuan rumah...dia la decide nak wat ape...huhu

paNavia said...

tapi dr angle lain pulak, ada baiknya.. sbb ada orang yg rajin kemas2 + decorate umah tu.. hihi.. tima kasih banyak2 gak kat diorg tau..