Thursday, October 9, 2008

Online Shopaholic

I've become addicted to online shopping eversince my pregnancy.

I love it because of the followings:-

- I can take as much time as I want, without being bothered by the salesgirl or promoter.
- Easier to look for certain items. Use the Search function and walla!
I'll be redirected to few options for that particular item.
- I don't have to dress up and drive to the store. Even kalau akak tepek bedak sejuk muka mcm tepung gomak pun yet I still can shop.
- Everything's delivered to my doorstep. No need to carry them from store to home.
- Shopping cart! I can always add and remove items from my cart sampai pengsan. If I did it at the store,
letih laa akak... Amik. letak balik.. amik balik, letak balik.. tapi tak bayar2 jugak.. ahaha..
- Price comparison: Different stores might offer discounts. Kalau nak survey kat kedai, shop-hopping would be tiring.
Kalau online, site-hopping tu just by entering url and click-click-click..
- The excitement nak tunggu barang sampai. Kalo beli kat kedai kita dh tau brg tu mcm mana kira kurang sket excitednya.
Tapi kalo beli online, barang sampai je cam dah tak sabar2 nak bukak tgk ngan belek2 brg tu.. Pastu bleh membebel sorang2 whether puas ati ke idak ngan barang yg kita beli tu. Dan kadang2 bleh membebel pasal courier service tu sekali :P

But..

The main reason I shop online utk barang2 baby sebab most items yg aku berkenan tu tader jual kat kedai2 sini.
Kalo ada pun kedai yg aku susah nak pegi + tak reti nak cari...

Nih brg2 yg aku beli online sejak aku pregnant:-

- Breastpump (bid kat ebay)
- Bottle drying rack
- Infant matress set
- Swaddle blankets
- MAM anti-colic bottles + teats
- Bottle Sterilizer
- Home + car bottle + food warmer
- Baby Wrist rattle
- ape lagi ekk mcm dh tak ingat lak..



Pas bersalin plak aku mcm tetiba gila survey nursing items.
Nih apa yg aku dh beli:-

- Nursing blouse x 2
- Nursing bra x 2
- Tummy tube
- Buku: Panduan Penyusuan Susu Ibu bagi Ibu Berkerjaya
- Ring sling
- Baby pouch


Tak banyak kannnnn... hihi...


And I got this email...



Aku order ringsling lebih kurang mcm ni tapi corak kain aku pilih sendiri :)
Kira mcm custom-made laa lebih kurang...




Tak sabarnyaaaaa nak tunggu barang sampai!!! :D

2 comments:

Liz said...

lawaaaa!! kat mana beli ni? ebay ke?

paNavia said...

ha'ah kat ebay..

cari nursing undercover :)