Tuesday, January 22, 2008

Mabuk Pizza!!!

Since aku terjumpa resepi pizza dlm blog sorang rakan forum, aku dok tingat nk try buat je.. so satu hari aku terus gi Yummie kat Bangi, beli ape2 yg patut, dan malam tu aku try buat sorang2.. Kanda ada laa jugak tlg aku potong2 bawang, (lately ni aku xtahan ngan bau bawang... esp bawang goreng).. paling mencabar rasanya time nk buat roti pizza tu.. akhirnya berjaya gak aku buat pizza... so here's my first pizza.. Tandoori Chicken pizza (sbb aku buat tandoori chicken as toppings).. mlm tu jugak abiss.. nyum2.. Kanda dh tido pun bgn blk sbb nk mkn pizza ni.. hahaha..

Tandori Chicken toppings: Tandoori Chicken (minced chicken masak tandoori), sosej hotdog hiris nipis2, bawang, cheese.. tu je..


Okehh.. next... last weekend plan nak buat pizza lagik.. kali ni try toppings lain plak.. Hasilnya.. Extreme Chicken pizza & Spicy Sambal pizza..

Extreme Chicken before masuk dlm microwave.. toppings ni semua Kanda yg letak.. so x heran laa jadik bertimbun2.. sampai x nampak roti.. nampak cam tabur toppings dlm dulang je.. ohh ye.. btw aku xde pizza pan so hentam buat pakai dulang kuih je.. hahaha...

Extreme Chicken toppings: Minced chicken masak black pepper, sosej hotdog potong nipis2, capsicum, button mushrooms (hiris nipis gak), bawang, and lotssss of cheeseeeeeeeeeeeeee!!!


Ni laa hasilnya pas dh kuar oven:-




Dan dlm masa beberapa minit je dh tinggal camni.. tu pun terpaksa simpan sket sbb masa tu Wun kuar, kena tinggal sket kat dia.. kalo x dh blasah abis kotttt...




Yang ni plak Spicy Sambal sebelum dimasak:-

Spicy Sambal toppings: Sambal ikan bilis, capsicum, olive, diced button mushroom, bawang, and also lotsssss of cheeseeeeeeeeeeeeeeee!!!


Dan inilah hasilnyaaa.... gambar agak blur sbb amik pakai camphone je..



Hasil masakan pada mlm tersebut..


Pastu igtkan bleh simpan buat breakfast pagi esok.. rupanya x sempat... hoho...
Next time nk wat toppings ape lak ye...~

2 comments:

abeming said...

tak ajak pon kami makan...

"rajuk yang tak bisa diubati lagi"

=(

janna w.m mokhsin said...

tu dia....ni mmg betul2mabuk pizza nih....mcm2 jenis pizza....ada..hehehe...tahniah2..mmg best kan kalau masak2 aper pastu org sker makan...nak2 lagi skali makan teros licing...nak2 lagi plak yg sker makang tu kekanda kita..? ye tak? berbaloi menguli tepung... :D